Sociale vaardigheid en faalangstreductie

Sociale vaardigheidstraining

Om zeker te weten of een sociale vaardigheidstraining nodig is, kan de unieke SoVa-test (VSVvj) worden gemaakt die op deze site wordt aangeboden. Deze  test is speciaal door onze interne testontwikkelaar ontworpen en is uniek in Nederland en ook alleen bij ons verkrijgbaar!

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding van jonge mensen weet hoe belangrijk het is dat onze jongeren sociaal vaardig zijn. Heeft u echter het vermoeden dat uw kind/leerling een aantal sociale vaardigheden, zoals ‘nee’ zeggen of omgaan met ‘kritiek’,  niet voldoende beheerst, dan kunt u onze unieke SoVa-test afnemen.

Wij bieden tevens een sociale vaardigheidstraining (Goldstein) aan voor kinderen van 11 jaar tot en met ongeveer 16 jaar.

Veel kinderen/leerlingen vinden het lastig om eens een praatje te maken met iemand die ze niet kennen. Ook het zeggen dat je iets niet leuk vindt, kan moeilijk zijn. Soms vinden kinderen het daardoor ook moeilijk om met andere kinderen te spelen. Ze durven bijvoorbeeld niet te vragen of ze mee mogen doen met een spel. Sommige kinderen/leerlingen hebben ruzie of worden gepest. Andere kinderen/leerlingen vinden het moeilijk om vrienden of vriendinnen te maken. Deze kinderen/leerlingen hebben baat bij een sociale vaardigheidstraining.

Tijdens de sociale vaardigheidstraining wordt er geleerd op een goede manier met andere kinderen/leerlingen en volwassenen om te gaan. De training wordt afgesloten met een diploma. Lees meer…

Faalangstreductietraining

Zijn leerlingen voor toetsen of andere momenten waarop gepresteerd moet worden erg gespannen en veroorzaakt deze spanning lichamelijke klachten, dan kan er sprake zijn van faalangst. Om hier zeker van te zijn, is het raadzaam onze Faalangsttest (VFRvj). Ook deze test is uniek in Nederland en kunt u nergens anders bestellen dan bij ons! De testuitslag geeft u een duidelijk beeld of de leerling last heeft van cognitieve faalangst, sociale faalangst of motorische faalangst.

Heeft een kind/leerling een faalangstreductietraining nodig, dan kunnen wij deze training verzorgen. De training wordt afgesloten met een diploma. Lees meer…